Συνάντηση Δ.Σ. Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης με Διοικητή Πα.Γ.Ν.Η.

Στα πλαίσια των τακτικών συναντήσεων του Συλλόγου μας με φορείς υγείας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς στην περίθαλψή τους, πραγματοποιήθηκε  προγραμματισμένη συνάντηση με την Αναπληρωτή Διοικητή του Πα.Γ.Ν.Η., κ. Μπορμπουδάκη Ελένη.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1.Κλείσιμο ραντεβού στα πρωινά ιατρεία της Ρευματολογικής Κλινικής αλλά και γενικότερα στα πρωινά ιατρεία όλων των κλινικών. Οι εκπρόσωποι του Συλλόγου μας αναφέρθηκαν στην παράλογη διαδικασία του κλεισίματος των ραντεβού μόνο την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα, διαδικασία η οποία δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία στους ρευματοπαθείς, οι οποίοι με το δεδομένο και της έλλειψης ιατρικού προσωπικού της Κλινικής προσπαθούν επί μήνες να κλείσουν το τακτικό τους ραντεβού.

2.Προμήθεια των  φαρμάκων του Ν 3816 ενδονοσοκομεικής  χρήσης  από το Φαρμακείο του Νοσοκομείου.

Να αξιοποιηθεί η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ που επιτρέπει στα φαρμακεία των Νοσοκομείων να κάνουν συγκεντρωτική προμήθεια από τον ΕΟΠΥΥ αυτών των φαρμάκων για λογαριασμό των ασθενών που έχουν προγραμματισμένη θεραπεία. Με την διαδικασία αυτή θα αποτραπεί η ταλαιπωρία των ασθενών να πηγαίνουν από το Νοσοκομείο στον ΕΟΠΥΥ για να παραλάβουν το φάρμακό τους και πάλι πίσω στο Νοσοκομείο για την έγχυσή τους.

3.Η έλλειψη ειδικευμένων ρευματολόγων στην Ρευματολογική Κλινική.

Με τις πρόσφατες αλλαγές στην ΠΦΥ και την απομάκρυνση των ρευματολόγων από τον ΕΟΠΥΥ έχει δημιουργηθεί μεγάλη αύξηση στην προσέλευση ασθενών στην κλινική και υπάρχει άμεση ανάγκη προκήρυξης θέσεων ενός ιατρού ΕΣΥ στην θέση της ρευματολόγου που συνταξιοδοτείται στο τέλος του χρόνου, καθώς και ενός επικουρικού ρευματολόγου για την αντιμετώπιση της αυξημένης προσέλευσης των ασθενών στην κλινική.

4.Έλλειψη χώρου τόσο στην Ρευματολογική Κλινική στον τέταρτο όροφο, όσο και στο χώρο των πρωινών ιατρείων στο ισόγειο.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα λόγω της έλλειψης χώρων για την εξέταση των ασθενών τόσο στο χώρο της κλινικής όσο και στα τακτικά πρωινά ιατρεία, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής, ταλαιπωρεί τόσο τους ασθενείς όσο και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που στην κυριολεξία συνωστίζονται στους χώρους.

Η κ. Μπορμπουδάκη άκουσε με προσοχή τα προβλήματά μας και υποσχέθηκε να δώσει λύσεις στα πλαίσια των δυνατοτήτων του Νοσοκομείου. Υποσχέθηκε δε ότι το θέμα της προμήθειας των φαρμάκων θα λυθεί τις επόμενες ημέρες. Θα εξετάσει με προσοχή το πρόβλημα των ραντεβού καθώς και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα της έλλειψης χώρου. Για την προκήρυξη θέσεων αναφέρθηκε στον περιορισμό που υπάρχει από το Υπουργείο Υγείας. Ο Σύλλογός μας θα παρακολουθεί από κοντά την πορεία της επίλυσης των προβλημάτων μας και θα επανέλθει.