Ανακοίνωση επερχόμενων δράσεων Νοέμβριος 2016

Αγαπητοί φίλοι,

1) Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα της εκστρατείας του Συλλόγου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας. Συνολικά παραπέμφθηκαν σε ρευματολόγο 123 άτομα χωρίς διάγνωση, από τα οποία 89 έκαναν περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

2) Το 8ο Κρητοκυπριακό Συμπόσιο Ρευματολογίας, που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στις 28-29 Οκτωβρίου 2016, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας (www.srcrete.gr).

3) Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα συνεχιστεί το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Αυτοδιαχείρισης των Ρευματικών Νοσημάτων. Τα μαθήματα ξεκινούν στο Ηράκλειο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε προηγούμενη ανακοίνωση, την Τετάρτη 9/11/2016 στις 16.00 με θέμα την Ινομυαλγία. Όσα από τα μέλη μας ενδιαφέρονται για μαθήματα για άλλα νοσήματα, μπορούν να δηλώνουν το ενδιαφέρον τους στη γραμματεία του Συλλόγου, ώστε να δημιουργηθούν τα σχετικά τμήματα.

4) Για τον φετινό χειμώνα προγραμματίζεται βιωματικό εργαστήριο αυτοεκτίμησης με συντονίστρια την ψυχολόγο Ματούλα Βασιλάκη, που θα πραγματοποιείται σε τρίωρες συνεδρίες. Όσοι από τα μέλη επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, παρακαλούμε να επικοινωνούν με την Γραμματεία μας για την τακτοποίηση των ομάδων. Η ομάδα δεν θα ξεπεράσει τα 10 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

5) Τα καλλιτεχνικά μαθήματα του Συλλόγου μας ξεκινούν για φέτος τον μήνα Νοέμβριο, αυτή τη φορά με μαθήματα κοπτικής-ραπτικής. Θα πραγματοποιούνται στο γραφείο του Συλλόγου στο Ηράκλειο κάθε Πέμπτη 15.00-17.00 με την συμμετοχή μελών μας που έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον από την προηγούμενη ενημέρωση! Στο Ρέθυμνο διοργανώνονται για το επόμενο διάστημα μαθήματα ζαχαρόπαστας. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία μας για την τακτοποίηση του τμήματος.

6) Στο πλαίσιο της ενημερωτικής δράσης του Συλλόγου, διοργανώνουμε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση & Ψωριασική Αρθρίτιδα «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ», ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “Τι πρέπει να γνωρίζω για την Ψωρίαση & την Ψωριασική Αρθρίτιδα”, το Σάββατο 19/11/2016 και ώρα 18.00 στο ξενοδοχείο SAMARIA στα Χανιά. Ομιλητές θα είναι ο κ. Γιάννης Καλλιτσάκης, ρευματολόγος, και ο κ. Ηλίας Παπαμιχελάκης, δερματολόγος.

7) Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 ο Σύλλογός μας διοργανώνει εκδρομή στη Μονή Αρκαδίου και στο Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας. Η διαδρομή μας θα ξεκινήσει από το Αρκάδι (επίσκεψη στην ιστορική Μονή Αρκαδίου και ξενάγηση), έπειτα θα μεταβούμε στην Ελεύθερνα (Μουσείο Αρχαίας Ελεύθερνας-ξενάγηση από ξεναγό) και θα καταλήξουμε στο χωριό Μαργαρίτες για φαγητό. Η προθεσμία για δήλωση συμμετοχής είναι25/11/2016! Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από κάθε πόλη ως εξής:

Ηράκλειο στις 8.00 π.μ. από το άγαλμα του Βενιζέλου

Χανιά στις 8.30 π.μ. από τη Δημοτική Αγορά

Ρέθυμνο στις 9.15 π.μ. από τον Δημοτικό Κήπο

Άγιος Νικόλαος στις 7.30 π.μ. από την περιοχή των νέων ΚΤΕΛ

Το κόστος της εκδρομής είναι 15 ευρώ και καλύπτει τη μεταφορά και το εισιτήριο του μουσείου (όχι το φαγητό).

8) Το Χριστουγεννιάτικο Τσάι του Συλλόγου μας έχει γίνει πια θεσμός. Η ιδέα για φέτος είναι ο καθένας να φέρει ένα βιβλίο που του αρέσει πολύ και θα το σύστηνε σε κάποιον, θα προσπαθήσουμε δηλαδή να μοιραστούμε κάτι που μας αρέσει πολύ ανταλλάσσοντάς το προσωρινά με κάποιο άλλο βιβλίο που θα φέρει κάποιος άλλος. Ονομάζουμε λοιπόν το φετινό μας τσάι «Αυτά τα Χριστούγεννα διαβάζω»! Το τσάι θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 28/11/2016, στο Ρέθυμνο στις 11/12/2016 και στο Ηράκλειο στις 12/12/2016 σε ώρα και τόπο που θα ανακοινωθούν μέσω sms. Εδώ να θυμίσουμε ότι τους τελευταίους μήνες εφαρμόζουμε το σύστημα ενημέρωσης και υπενθύμισης δράσεών μας μέσω γραπτών μηνυμάτων (sms) στα κινητά τηλέφωνα που μας έχετε δώσει. Έτσι εξοικονομούμε χρόνο και χρήμα. Παρακαλούμε να παρακολουθείτε το κινητό σας ώστε να ενημερώνεστε έγκαιρα.

Καλό χειμώνα και καλή δύναμη σε όλους!

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης

 

Download (PDF, 368KB)