ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ «Η φροντίδα των ρευματοπαθών από άλλες ειδικότητες πλην του ρευματολόγου»

4/12/2019 | 18.00  Ξενοδοχείο ATLANTIS, Ηράκλειο

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, σε συνεργασία με την Πανεπιστημιακή Κλινική Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η ενημερωτική εσπερίδα του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης με τίτλο «Η φροντίδα των ρευματοπαθών από άλλες ειδικότητες πλην του ρευματολόγου» την Τετάρτη 4/12/2019 στην Αίθουσα ΜΙΝΩΣ ΙΙ στο Ξενοδοχείο ATLANTIS στο Ηράκλειο. 

Η εκδήλωση ήταν η δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος με θέμα τις πιο συχνές συννοσηρότητες που εκδηλώνονται στους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα.

Για τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου μίλησε ο κ.Θεοδ.Φιλιππάτος-Επίκουρος καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναφέροντας ότι οι ρευματοπαθείς συγκαταλέγονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση νοσημάτων που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα.

Για τις εκδηλώσεις στο δέρμα και τα προβλήματα που σχετίζονται με αυτές μίλησε ο κ.Γεωργ.Ευαγγέλου-Δερματολόγος Δ/ντής ΕΣΥ στο Παγνη. Η κ. Γ. Δημητράκη-Ψυχολόγος Υγείας, αναφέρθηκε στις ψυχολογικές επιπτώσεις στους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα και τόνισε τον ρόλο της οικογένειας στη στήριξη των ασθενών. Αναφέρθηκε επίσης στην πρωτοβουλία του Συλλόγου για τη λειτουργία της δωρεάν τηλεφωνικής ψυχολογικής στήριξης στην οποία και συμμετέχει.

Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ομιλητές και τους παρευρισκόμενους, την οποία συντόνιζε ο κ.Πρ.Σιδηρόπουλος-Αναπληρωτής Καθηγητής Ρευματολογίας και Δ/ντης της Ρευματολογικής Κλινικής του Παγνη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της GENESIS Pharma και της Lilly ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ.