Ολοκλήρωση συνεδριών Ομάδας Ψυχολογικής Στήριξης ν. Ρεθύμνου 2020

Η ομάδα ψυχολογικής στήριξης μελών του Σ.Ρ.Κ. (νομού Ρεθύμνου) ολοκλήρωσε τις φετινές της συνεδρίες με επιτυχία! Η ομάδα ξεκίνησε με συνεδρίες διά ζώσης με την καθοδήγηση της ψυχολόγου-συνεργάτη του ΣΡΚ Καίτης Ζαχείλα, όμως το πρώτο lock down και τα περιοριστικά μέτρα έκριναν τη συνέχιση μέσω zoom αναγκαστική. Η όλη κατάσταση έκανε την ομάδα ακόμη πιο απαραίτητη για τα μέλη μας. Στις συνεδρίες διαχειρίστηκαν σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας των ρευματοπαθών, που επιβαρύνθηκε από την πανδημία Covid-19. Η ομάδα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει τις συνεδρίες της  χωρίς τη στήριξη της εταιρίας GlaxoSmithKline Ελλάς.

Η ομάδα αποτελούνταν από 9 συμμετέχουσες, 3 με συστηματικό ερυθηματώδη λύκο, 6 με ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενώ όλες έχουν και ινομυαλγία.

Οι συνεδρίες επικεντρώθηκαν στα παρακάτω θέματα:

1)         Γνωσιακές δυσκολίες

2)         Διαχείριση στρες

3)         Διαχείριση πόνου

4)         Διαχείριση άγχους λόγω covid-19

Σημαντική στιγμή στη πορεία της ομάδας αποτέλεσε ο αδόκητος χαμός σε μίας νέας ασθενούς-μέλους του ΣΡΚ που συμμετείχε στην ομάδα. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός επέφερε μεγαλύτερο συναισθηματικό δέσιμο στις συμμετέχουσες, και προγραμματίζεται η συνέχιση της ομάδας και τον επόμενο χρόνο.