«Διεπιστημονική παρακολούθηση των ρευματοπαθών. Η αναγκαιότητα φροντίδας των ρευματοπαθών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το υβριδικό συνέδριο του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης «Διεπιστημονική παρακολούθηση των ρευματοπαθών. Η αναγκαιότητα φροντίδας των ρευματοπαθών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ρευματοπαθών Κύπρου. Στο διήμερο συνέδριο (16&17/4/2022) συμπεριλήφθηκαν ομιλίες ευρείας θεματολογίας από διάφορες ειδικότητες επαγγελματιών υγείας. Η συνεργασία του ρευματολόγου με άλλους επαγγελματίες υγείας, ο ρόλος της διατροφής, η συμβολή της εργοθεραπείας, της φυσικοθεραπείας και της άσκησης στην κινητικότητα των ασθενών, η ψυχολογική στήριξη κατά τη διάγνωση και μετέπειτα, όπως και η συμβολή του εκπαιδευμένου νοσηλευτή, αποτέλεσαν τα βασικά σημεία εστίασης του συνεδρίου. Εκπρόσωποι των δύο συλλόγων παρουσίασαν την κατάσταση που βιώνουν οι ρευματοπαθείς σε Ελλάδα και Κύπρο, γεγονός που επέφερε γόνιμο διάλογο ανάμεσα στους παρευρισκόμενους, και πολλά ερωτήματα και προβληματισμούς από τους διαδικτυακούς συμμετέχοντες. Συγκινητικές ήταν οι ομιλίες των ασθενών από Ελλάδα και Κύπρο που μοιράστηκαν την προσωπική τους εμπειρία με το νόσημα, πριν και μετά τη διάγνωσή του, και περιέγραψαν το ψυχικό και σωματικό ταξίδι με το νόσημα.

Διακεκριμένοι ομιλητές από Ελλάδα και Κύπρο, αποδέχτηκαν την πρόσκληση και συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου: ο κος Πρόδρομος Σιδηρόπουλος, Καθηγητής Ρευματολογίας, Διευθυντής της ρευματολογικής κλινικής του ΠαΓΝΗ, η κα Θάλεια Αβραάμ, κλινική διαιτολόγος, ο κος Στέλιος Λιναρδάκης, Κλινικός διαιτολόγος, Προϊστάμενος διατροφής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου, η  κα Ισαβέλλα Χαλκουτσάκη, εργοθεραπεύτρια, οι κυρίες Κατερίνα Σπυριδάκη, Πόπη Γεωργιάδου και Στέφανη Αργυρού, φυσικοθεραπεύτριες, η κα Γεωργία Δημητράκη, κλινική ψυχολόγος, η κα Ελένη Καλογιαννάκη, νοσηλεύτρια, καθώς και όλη η νοσηλευτική ομάδα της Ρευματολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ, που συμμετείχε στο συνέδριο.

Το συνέδριο χαιρέτισε ο  υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κος Λευτέρης Αυγενάκης.

Η δράση αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη συμβολή της εταιρίας Pfizer ως επίσημου χορηγού, καθώς και τη στήριξη των εταιριών Abbvie, Genesis Pharma, Roche και Vianex.

Δελτίο τύπου