Διημερίδα «Το ταξίδι του ασθενή», Αθήνα 23-24/9/2022

Στις 23-24/9/2022 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Electra Palace και σε διοργάνωση της Ελληνικής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΕΛΛ.Α.ΝΑ), η πολύ ενδιαφέρουσα διημερίδα «Το ταξίδι του ασθενή». Η διημερίδα ήταν εστιασμένη κυρίως στους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση και συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες.

Η Συνεδρία με θέμα «Η Επιτάχυνση του ταξιδιού του ασθενούς με ρευματολογικά νοσήματα- το παράδειγμα της αγκυλοποιητικής σπονδυλαρθρίτιδας» είχε ως στόχο την ανάδειξη της αξίας της έγκαιρης διάγνωσης στα ρευματικά νοσήματα καθώς και την ανάγκη εκπαίδευσης των γενικών ιατρών στην ρευματολογία.

Συμμετείχαν ως Προεδρείο οι ρευματολόγοι κκ. Θ. Δημητρούλας και  Ν. Κούγκας.

Η κα Κουτσογιάννη, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων με ρευματικά νοσήματα «ΡΕΥΜΑΖΗΝ» και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, συμμετείχε με την ομιλία « Το ταξίδι του ρευματοπαθούς-η ελληνική εμπειρία». Ο κος Α. Συμεωνίδης, Γενικός Ιατρός, Ιδρυτής της Εταιρείας Γενικής / Οικογενειακής Ιατρικής Ελλάδος «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ανέπτυξε το θέμα «Συνεργασία Ρευματολόγου και πρωτοβάθμιας περίθαλψης».