«Η γυναίκα με ρευματικό νόσημα σήμερα», 22/3/2023 Χανιά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζην αφιέρωσε ολόκληρο τον μήνα Μάρτιο στη γυναίκα που νοσεί με ρευματικό νόσημα. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Μαρτίου στα Χανιά ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Η γυναίκα με ρευματικό νόσημα σήμερα».

Ομιλητές ήταν οι ρευματολόγοι, κκ. Ειρήνη Ποντικάκη και Γιάννης Καλλιτσάκης, που κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει μια γυναίκα με ρευματικό νόσημα σε διαφορετικές ηλικίες. Έτσι από τον κ. Καλλιτσάκη έγινε αναφορά στην οστεοπόρωση και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες κυρίως μετά την εμμηνόπαυση και τους τρόπους που μπορούν να αντιμετωπίσουν την επώδυνη αυτή κατάσταση φαρμακευτικά αλλά και με αλλαγές στις καθημερινές τους συνήθειες. Στην εγκυμοσύνη, τον θηλασμό και την περίοδο της λοχίας αναφέρθηκε η κ. Ποντικάκη σημειώνοντας τις σύγχρονες θεραπευτικές επιλογές που δεν εμποδίζουν τις γυναίκες με ρευματικό νόσημα να γίνουν μητέρες.

Την εκδήλωση συντόνισε η Ελπίδα Τσουρλιδάκη μέλος του ΔΣ, ενώ παραβρέθηκαν οι Γ.Παπαδάκης,  Πρόεδρος του ΣΡΚ, η Κ. Κουτσογιάννη, Προέδρος της Ρευμαζην και η Μ. Χατζηιωάννου, μέλος ΔΣ της Ρευμαζην. Η προσέλευση του κοινού υπήρξε αθρόα και η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!