«20 Χρόνια Πρόοδος: Εξελίξεις στην Επιστήμη & στην Κοινότητα των Ασθενών», επιστημονική ημερίδα με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Σ.Ρ.Κ., Ηράκλειο 11/2/2024

Στην αίθουσα συνεδρίων & εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Ibis Styles Heraklion Central στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024 η επετειακή επιστημονική ημερίδα του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης με τίτλο «20 Χρόνια Πρόοδος: Εξελίξεις στην Επιστήμη & στην Κοινότητα των Ασθενών», με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του Σ.Ρ.Κ.

Το πρόγραμμα της ημερίδας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκε επίσημα η επέκταση της δράσης του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης και στα δερματικά νοσήματα, περιείχε πλούσια θεματολογία: τη σύγχρονη αντιμετώπιση των φλεγμονωδών αρθρίτιδων, τα συχνότερα αυτοάνοσα δερματικά νοσήματα, την αναπαραγωγή στα ρευματικά νοσήματα και τα δεδομένα και εργαλεία που διαθέτουν στη φαρέτρα τους οι ρευματολόγοι σήμερα, τον χρόνιο πόνο και τη συμβολή των ιατρείων πόνου, τον μετασχηματισμό των συλλόγων ασθενών και τον ρόλο τους στην ενδυνάμωση των ασθενών.

Την ημερίδα καθώς και τη συζήτηση που ακολούθησε με το κοινό, συντόνισε ο Πρόεδρος Σ.Ρ.Κ., κος Γιάννης Παπαδάκης. Ευχαριστούμε θερμά τους ομιλητές κκ. Πρόδρομο Σιδηρόπουλο (Καθηγητή Ρευματολογίας Παν/μίου Κρήτης, Διευθυντή Ρευματολογίας- Κλινικής Ανοσολογίας ΠαΓΝΗ), Γεώργιο Ευαγγέλου (Δ/ντή ΕΣΥ, Δερματολογική Κλινική, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου), Στέλλα Ντάλη (ρευματολόγο), Εμμανουέλα Κουτουλάκη (αναισθησιολόγο ΠαΓΝΗ) και Κατερίνα Κουτσογιάννη (Πρόεδρο ΡευΜΑζην – Γεν. Γραμματέα Σ.Ρ.Κ.).

Ευχαριστούμε πολύ τον Μέγα χορηγό της εκδήλωσης, την εταιρία Faran, όπως και τους επίσημους χορηγούς: Abbvie Φαρμακευτική, Βιανέξ, Ενόρασις, Νοσοκομειακή Γραμμή, Pfizer, Φαρμασέρβ Λίλλυ. Ευχαριστούμε τέλος όλες και όλους που παρευρέθηκαν, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη συζήτηση που ακολούθησε τις ομιλίες!