Ανακοίνωση επερχόμενων δράσεων Απρίλιος 2017

Αγαπητοί φίλοι,

                κατ’ αρχάς θα θέλαμε να ευχηθούμε Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους! Στην τακτική μας επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις του Συλλόγου μας που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και γι’ αυτές που έπονται στο άμεσο μέλλον.

1) Οι εκλογές του Συλλόγου μας πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία με ψηφοφορία των μελών τόσο αυτοπροσώπως στο γραφείο του Συλλόγου αλλά και ταχυδρομικά, από 3-13/3/2017. Στις 20/3/2017 συνήλθε η Εφορευτική Επιτροπή που εκλέχθηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, για την καταμέτρηση των ψήφων και την έκδοση εκλογικών αποτελεσμάτων. Από το σύνολο των 871 μελών, ψήφισαν 268, εκ των οποίων έγκυρα βρέθηκαν 268, άκυρα 0 και λευκά 0.

Με βάση το καταστατικό (άρθρο 8) εκλέγονται για το Διοικητικό Συμβούλιο ως τακτικά μέλη οι: Κουτσογιάννη-Τζιγκουνάκη Αικατερίνη (243 ψήφους), Παπαδάκης Ιωάννης (200 ψήφους), Αγγελιδάκη-Σταρά Αργυρή (162 ψήφους), Παπαδάκη Γαρεφαλιά (156 ψήφους), Χατζηιωάννου Μαρία (153 ψήφους), Τσουρλιδάκη-Τζιγκουνάκη Ελπίδα (152 ψήφους), Αγαπητού Μαρία (127 ψήφους). Και αναπληρωματικό μέλος: Πενθερουδάκη Πηνελόπη (153 ψήφους). Κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας του νέου συμβουλίου, οι αρμοδιότητες κατανεμήθηκαν ως εξής:

            ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ–ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – Πρόεδρος

            ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ-ΣΤΑΡΑ ΑΡΓΥΡΗ – Αντιπρόεδρος

            ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – Γεν. Γραμματέας

            ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΓΑΡΕΦΑΛΙΑ – Ταμίας

            ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΜΑΡΙΑ – Μέλος

            ΤΣΟΥΡΛΙΔΑΚΗ-ΤΖΙΓΚΟΥΝΑΚΗ ΕΛΠΙΔΑ – Μέλος

            ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗ – Μέλος

            ΠΕΝΘΕΡΟΥΔΑΚΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ – Αναπληρωματικό μέλος

Ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο τους!

2) Την Τετάρτη 10/5/2017 και ώρα 18:00-20:00 οργανώνουμε στο γραφείο του Συλλόγου (Κόσμων 6, Ηράκλειο) ανοιχτή συζήτηση και γνωριμία με το Ψυχόδραμα. Συντονίστρια θα είναι η κα Ελευθερία Σινατσάκη, εκπαιδευόμενη ψυχοδραματίστρια. Για συμμετοχές μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία του Συλλόγου τις ώρες λειτουργίας. «Το ψυχόδραμα είναι μία μέθοδος αυτογνωσίας και ομαδικής ψυχοθεραπείας που ενθαρρύνει τη συναισθηματική έκφραση του ατόμου, αναπτύσσει μία θετική εικόνα για τον άνθρωπο θεωρώντας τον ικανό να βρει τις πηγές για τη δική του εξέλιξη βασιζόμενος στον αυθορμητισμό του.

Μέσα από τη συζήτηση και ένα μικρό δείγμα ασκήσεων, θα γνωριστούμε με έναν διαφορετικό τρόπο και θα ταξιδέψουμε με πυξίδα μόνο το καθαρό συναίσθημα, που αβίαστα μπορεί να αναβλύσει νιώθοντας βαθιά συναισθήματα μέσα από τη δύναμη της ομαδικότητας», μας εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια.

3) Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λύκου διοργανώνουμε εκδήλωση στα Χανιά στις 13/5/2017 στο ξενοδοχείο ΑΚΑΛΗ. Η  εκδήλωση αυτή έχει δύο σκέλη. Το πρώτο θα είναι ένα εργαστήριο με τίτλο «Τα προβλήματα και οι ανάγκες μου όταν ο Λύκος είναι εδώ», απευθύνεται σε ασθενείς με ΣΕΛ και θα πραγματοποιηθεί στις 17.00 (συμμετοχή κατόπιν συνεννόησης). Το δεύτερο σκέλος θα είναι μια ενημερωτική εσπερίδα ανοιχτή στο κοινό με τίτλο “Αλήθειες και Ψέματα για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο” με ομιλητή τον ρευματολόγο κ. Καλλιτσάκη Ιωάννη, που θα πραγματοποιηθεί επίσης στο ξενοδοχείο ΑΚΑΛΗ και ώρα 19.00.

4) Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Συλλόγου μας για ενημέρωση γύρω από τα ρευματικά νοσήματα, διοργανώνουμε εσπερίδα με τίτλο «Ψωρίαση-Ψωριασική Αρθρίτιδα» στον Άγιο Νικόλαο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Λασιθίου (Κούνδουρου 17), στις 27/5/2017 και ώρα 18.30 με τη συμμετοχή ρευματολόγου και δερματολόγου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη στο κοινό.

5) Και πάλι στον τομέα της ενημέρωσης, προγραμματίζουμε σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ Πύργου Ηρακλείου ενημερωτική εκδήλωση για τα ρευματικά νοσήματα. Η ημερομηνία και η ώρα θα ανακοινωθούν με sms στα μέλη του νομού Ηρακλείου.

6) Μετά από σειρά επιτυχημένων εντύπων του Συλλόγου μας, ετοιμάζουμε την έκδοση ενός νέου εντύπου για τα βιο-ομοειδή φάρμακα, σε συνεργασία με την Κλινική Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας και Αλλεργιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σύντομα θα είναι έτοιμο και θα μπορείτε να το προμηθεύεστε.

7) Όπως είχε ανακοινωθεί και σε προηγούμενη ενημέρωσή μας, υπάρχει πρόθεση να γίνει μάθημα ζαχαρόπαστας στο Ρέθυμνο (Χ.Ε.Ν.) με την εθελοντική βοήθεια της κυρίας Στέλλας Μιχάλα, στις 17/5/2017. Μπορείτε να δηλώνετε συμμετοχή!

8) Και πάλι στο Ρέθυμνο, οργανώνουμε φιλική συνάντηση για καφέ και συζήτηση με τον συντονισμό της εθελόντριας ψυχολόγου μας, κυρίας Ματούλας Βασιλάκη. Η συνάντηση προγραμματίζεται για την Κυριακή 11/6/2017. Μπορείτε και για αυτή τη συνάντηση να μας δηλώνετε τη συμμετοχή σας!

9) Στις 22/5/2017 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση (ενημέρωση κι εργαστήριο) με θέμα «Τι πρέπει να γνωρίζω για τα βιο-ομοειδή». Η ανοιχτή εκδήλωση στο κοινό θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο Galaxy) στις 18:00το απόγευμα και θα ακολουθήσει το εργαστήριο (περ. 19:30), για το οποίο οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα πρέπει να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στη γραμματεία του Συλλόγου.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης