Το πιο σημαντικό Συνέδριο Ρευματολογίας πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο HILTON στις 11-14/12/2014.

Την Πέμπτη 11/12 η Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα Φροντίδα Υγείας για τα άτομα με ρευματικές παθήσεις η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Κουτσογιάννη Κατερίνα παρουσίασε το θέμα «Επικοινωνία και Διαχείριση των σύγχρονων αναγκών του ρευματοπαθή ασθενή». Άλλες ενδιαφέρουσες επίσης ομιλίες στο ίδιο τραπέζι ήταν «Πρόσβαση ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και στη θεραπευτική αγωγή» με ομιλήτρια την ρευματολόγο κ. Α. Κουτσογεωργοπούλου και «Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας εκτός ιατρών: η ανάγκη της εξειδίκευσης με ομιλητή τον κ. Δ. Κασσίμο, ρευματολόγο και Πρόεδρο της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Την Παρασκευή 12/12 το πρωί έγιναν τα εγκαίνια της εξαιρετικής έκθεσης που είχε οργανώσει η φαρμακευτική εταιρία Abbvie με θέμα «Διαστάσεις – Η Τέχνη, η Ασθένεια και Εγώ» («Perspectives – Art, Inflammation and Me»), μια παγκόσμια πρωτοβουλία της εταιρείας, που έφερε κοντά πάνω από 100 καλλιτέχνες από 40 χώρες με ασθενείς που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα, όπως η Ρευματοειδής Αρθρίτιδα, η Αξονική Σπονδυλαρθρίτιδα, η Ψωρίαση, η νόσος του Crohn κλπ. με στόχο να δοθεί μια διαφορετική διάσταση στην κατανόηση των νοσημάτων αυτών και στον αντίκτυπό τους στους ασθενείς και στην κοινωνία.

Την Παρασκευή 12/12 το απόγευμα στο Δορυφορικό Συμπόσιο της Roche με θέμα «Εξατομικεύοντας την θεραπεία της Ρ.Α. για την επίτευξη του μεγίστου οφέλους» η Πρόεδρος τους Συλλόγου μας έκανε παρουσίαση με θέμα: «Η γνώση του ειδικού και η εμπειρία του ασθενή στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της Ρευματοειδούς Αρθρίτιδας»

Το Σάββατο το απόγευμα το Δορυφορικό Συμπόσιο της Abbvie συνεχίστηκε με θεματική «Η διαχείριση των ασθενών με Ρευματοειδή Αρθρίτιδα σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Η πλευρά του ασθενή και του συστήματος υγείας». Έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση όπου συμμετείχαν η κ. Μποκή-ρευματολόγος, ο κ. Μάριος Κουλούμας-Πρόεδρος του Αντιρευματικού Συνδέσμου Κύπρου και Αντιπρόεδρος της EULAR και ο κ. Κυρ. Σουλιώτης. Την συζήτηση συντόνισε ο κ. Μπούμπας, καθηγητής ρευματολογίας.

Στο χώρο τους Συνεδρίου ο Σύλλογος διέθετε περίπτερο με τα έντυπα του Συλλόγου και ενημερωτικό υλικό. Εκ μέρους του Δ.Σ. ήταν παρόντες η Πρόεδρος Κατερίνα Κουτσογιάννη, ο Γιάννης Παπαδάκης και η Μαρία Χατζηιωάννου.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου έγινε η παρουσίαση των τελικών κειμένων των αξόνων δράσης για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Ρευματικές Παθήσεις από τον Αντιπρόεδρο της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι των Οργανώσεων Ασθενών καθώς και μέλη των επιτροπών που είχαν συμμετάσχει στην διαμόρφωση των αξόνων δράσης. Το τελικό κείμενο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στην ιστοσελίδα της ΕΡΕ για σχόλια και παρατηρήσεις. Βρείτε το στην ιστοσελίδα: http://www.ere.gr/

 

Η κ. Κουτσογιάννη Κατερίνα στο βήμα του Συνεδρίου

 

Η κ. Κουτσογιάννη Κατερίνα στο βήμα του Συνεδρίου

 

 

Οι κκ. Κουτσογιάννη Κατερίνα και Χατζηιωάννου Μαρία στο σταντ του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης

 

Εκπροσωπώντας το Δ.Σ. του Συλλόγου, στην έκθεση της Abbvie με θέμα «Διαστάσεις – Η Τέχνη, η Ασθένεια και Εγώ» παρευρέθηκαν οι κκ. Κουτσογιάννη Κατερίνα, Χατζηιωάννου Μαρία και Παπαδάκης Γιάννης

 

 

 

 

Η αφίσα του 24ου ΣΥνεδρίου Ρευματολογίας