ΠΑΝΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ EULAR, ΡΩΜΗ 8-11/6/2015

Από το 2000, οπότε πραγματοποιήθηκε το πρώτο Συνέδριο, το Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ρευματολογίας έχει γίνει η βασική πλατφόρμα για ανταλλαγή επιστημονικών και κλινικών πληροφοριών στην Ευρώπη. Είναι επίσης ένα σημαντικό φόρουμ αλληλεπίδρασης μεταξύ των ιατρών, επιστημόνων, ατόμων με αρθρίτιδα/ρευματισμό, επαγγελματιών υγείας και της φαρμακοβιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το Συνέδριο της EULAR   πραγματοποιείται συνήθως τον Ιούνιο σε μία από τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Αυτή την χρονιά πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη 8-11 Ιουνίου με την συμμετοχή περίπου 15.000 συνέδρων απ’ όλο τον κόσμο.

Από το Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης το Συνέδριο παρακολούθησε η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη και η Αντιπρόεδρος κ. Ρούλα Αγγελιδάκη-Σταρά, η οποία παρουσίασε την περυσινή επιτυχημένη καμπάνια του Συλλόγου μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας με τίτλο «Η καμπάνια του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης για έγκαιρη ακριβή διάγνωση και έγκαιρη παρέμβαση στα ρευματικά νοσήματα» (CAMPAIGN FOR EARLY AND ACCURATEDIAGNOSIS AND EARLY INTERVENTION IN RMDS).

Η παρουσίαση έγινε στα πλαίσια του προγράμματος των Ατόμων με Ρευματικά Νοσήματα στην Ευρώπη (EULAR-PARE) στην θεματική ενότητα «Μετρώντας την επιτυχία. Πώς να αξιολογήσετε το αντίκτυπο μιας καμπάνιας» (Measuring success- How to evaluate the impact of your campaign).

Άλλα πολύ ενδιαφέροντα  θέματα που παρακολουθήσαμε στο πρόγραμμα του EULAR (PARE), που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με το επιστημονικό πρόγραμμα της EULAR ήταν «Η οικοδόμηση μια σταθερής σχέσης μεταξύ ασθενών και ερευνητών» (Building sustainable relationships between patients and researchers), «Η δράση των νέων με ρευματικά νοσήματα» (Youth in action), «Παίρνοντας τον έλεγχο-η επιτυχία μέσω την ενδυνάμωσης και της αυτοδιαχείρισης» (Taking control: success through empowerment and self-management).

Ακολουθήσαμε το poster tour, όπου παρακολουθήσαμε τις παρουσιάσεις των συγγραφέων των poster που είχαν αναρτηθεί στον χώρο του EULAR Village, και συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις με εκπροσώπους οργανώσεων ασθενών απ’ όλη την Ευρώπη.

Φέτος για πρώτη φορά η AGORA είχε το δικό της περίπτερο στον χώρο του Συνεδρίου στο EULAR village, όπου και εκθέσαμε τα έντυπα του Συλλόγου μας.

 

Συνάντηση των μελών της AGORA στο πλαίσιο του συνεδρίου της Eular-Pare