Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου) ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης διοργάνωσε μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τα ρευματικά νοσήματα.

Όπως γνωρίζουμε, η έγκαιρη ακριβής διάγνωση και αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων συντελεί στην καλύτερη εξέλιξή τους, καθώς και στην πρόληψη της δυσλειτουργικότητας και αναπηρίας. Για τον λόγο αυτό η εκστρατεία μας στοχεύει να εντοπίσει άτομα που πιθανόν έχουν κάποιο ρευματικό νόσημα και δεν το γνωρίζουν.

Η εκστρατεία ξεκίνησε στις 12 Οκτωβρίου με ενημέρωση του κοινού στις τέσσερις μεγάλες πόλεις της Κρήτης και σε δεύτερη φάση θα συνεχιστεί από 17 έως 21 Οκτωβρίου 2016 με παροχή δωρεάν εργαστηριακών εξετάσεων ΜΟΝΟ σε άτομα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, που δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ τους ρευματολόγο.  Συνολικά εξετάστηκαν 123 άτομα, από τα οποία τα 89 παραπέμφθηκαν για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο.

Τα σημεία που στήθηκαν οι πάγκοι ενημέρωσης του Συλλόγου μας την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 είναι:

  • Ηράκλειο, Πλατεία Ελευθερίας, 11.00-17.00
  • Ρέθυμνο, Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, 10.00-14.00
  • Χανιά, Δημοτική Αγορά, 11.00-17.00
  • Άγιος Νικόλαος, Είσοδος Νοσοκομείου, 10.00-14.00

Η εκστρατεία σημείωσε μεγάλη επιτυχία με αθρόα προσέλευση κοινού και στις τέσσερις πόλεις του νησιού μας, όπου είχαν στηθεί τα ενημερωτικά stand του Συλλόγου μας. Η ανάγκη για ενημέρωση αλλά και εξέταση ανθρώπων που έχουν συμπτώματα και δεν γνωρίζουν σε ποια ειδικότητα να απευθυνθούν είναι πολύ μεγάλη. Με την εθελοντική συμμετοχή όλων των ρευματολόγων του νησιού μας, έχουν παραπεμφθεί για διάγνωση πάνω από 130 συμπολίτες μας. Όταν ολοκληρωθεί η εκστρατεία μας θα δημοσιοποιήσουμε ακριβή στοιχεία ώστε να έχουμε μια πλήρη εικόνα της απήχησης της εκστρατείας, αλλά και να καθορίσουμε τα επόμενα βήματα.

 

Η αφίσα της φετινής εκστρατείας του Σ.Ρ.Κ.

 

 

Το περίπτερο στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

 

Download (PDF, 263KB)