«Παιδιά-γονείς-γιατροί αποφασίζουμε όλοι μαζί»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εργαστήριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδιών με χρόνιες ρευματοπάθειες με την συνεργασία με το Παιδικό Ανοσολογικό Κέντρο Αναφοράς στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» και τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22/10/2016 στο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη.

Γονείς, παιδιά- ενήλικες πια- και επαγγελματίες υγείας κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι και συζήτησαν τη δυνατότητα αλλά και τις προϋποθέσεις της από κοινού λήψης απόφασης για την θεραπευτική αντιμετώπιση των παιδιών. Η χρησιμότητα και τα οφέλη της διαδικασίας αυτής έγιναν απ’ όλους ομόφωνα αποδεκτά, εντοπίσθηκαν τα εμπόδια και προτάθηκαν λύσεις για να ξεπεραστούν. Η ωριμότητα των παιδιών, το ενδιαφέρον και η επιθυμία των γονέων για την καλύτερη θεραπευτική αντιμετώπιση των παιδιών τους καθώς και η ευαισθησία και ο επαγγελματικός ζήλος όλων των εμπλεκομένων επαγγελματιών υγείας ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στις συζητήσεις.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν 4 παιδιά (πλέον ενήλικοι) που διαγνώστηκαν σε μικρή ηλικία, 16 γονείς παιδιών με ρευματοπάθεια και 18 επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων.