Ημερίδα στα Χανιά με θέμα

“Τι πρέπει να γνωρίζω για την Ψωρίαση & την  Ψωριασική Αρθρίτιδα”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016 επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση θέμα «Τι πρέπει να γνωρίζω για την Ψωρίαση και την Ψωριασική αρθρίτιδα» στο Ξενοδοχείο «ΣΑΜΑΡΙΑ» στα Χανιά, σε συνδιοργάνωση του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια».

Οι εισηγήσεις των ομιλητών, του δερματολόγου κυρίου Ηλία Παπαμιχελάκη για την Ψωρίαση, καθώς και του ρευματολόγου κυρίου Γιάννη Καλλιτσάκη για την Ψωριασική Αρθρίτιδα και ήταν πλήρεις και περιεκτικές. Οι δύο επιστήμονες ήταν ιδιαίτερα αναλυτικοί και επεξηγηματικοί και ανέπτυξαν θέματα όπως τα συμπτώματα και η κλινική εικόνα του ασθενούς με ψωρίαση και με ψωριασική αρθρίτιδα, οι υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές, η ψωρίαση στα νύχια, ο ρόλος της διατροφής στα δύο αυτά νοσήματα, η συνεργασία μεταξύ των δερματολόγων και των ρευματολόγων για το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Η προσέλευση του κοινού ήταν εντυπωσιακή και το ενδιαφέρον μεγάλο, όπως φάνηκε από τις πολυάριθμες ερωτήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησαν.

Τα μέλη των Δ.Σ. του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης και του  Συλλόγου «Επιδέρμια» ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, το πολυπληθές κοινό που έδωσε το παρών και την εταιρεία Genesis Pharma για την ευγενική τους χορηγία.

Πρόγραμμα

 18.00-18:30: Προσέλευση-Καφές

18.30-18:40: Καλωσόρισμα 

                      Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος Σ.Ρ.Κ.

                      Μαρία Χατζηιωάννου, Μέλος Δ.Σ. Σ.Ρ.Κ.

18.40-19.00: Η εμπειρία του ασθενούς με ψωρίαση, γνωριμία με τον Σύλλογο «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ»

                       Τίνα Κουκοπούλου, Πρόεδρος «ΕΠΙΔΕΡΜΙΑ»

19.00-19.20: Ψωρίαση

                      Παπαμιχελάκης Ηλίας, Δερματολόγος

19.20–19.40: Ψωριασική Αρθρίτιδα

                       Γιάννης Καλλιτσάκης, Ρευματολόγος

19.40-20.30: Ερωτήσεις – συζήτηση 

 

Οι κκ. Μαρία Χατζηιωάννου, μέλος Δ.Σ. ΣΡΚ, Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρος ΣΡΚ, και Τίνα Κουκολπούλου, Πρόεδρος “Επιδέρμια”

 

Οι κκ. Ηλίας Παπαμιχελάκης (Δερματολόγος) και Γιάννης Καλλιτσάκης (Ρευματολόγος) μιλώντας για την Ψωρίαση και την Ψωριασική Αρθρίτιδα

 

 

 

 

Download (PDF, 336KB)