ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΗΣ ΠΙΤΑΣ 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Την Κυριακή 12/2/2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μελών από όλους τους νομούς του νησιού, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης στα Χανιά.

Προηγήθηκε επίσκεψη στη Μνημειακή Ελιά Βουβών και στο παρακείμενο μουσείο. Έπειτα ακολούθησε η κοπή της πίτας στο «ΕΥΤΥΧΙΑ PALACE» στα Χανιά, όπου αρχικά απονεμήθηκε το Βραβείο Προφοράς και Θάρρους «Ηρακλής Κρητικός» στον κ. Γεώργιο Μπερτσιά, Αναπληρωτή Καθηγητή Ρευματολογίας, Κλινικής Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, για την προσφορά του στον ΣΡΚ. Το βραβείο απονεμήθηκε και σε δύο μέλη του Συλλόγου για τη συνολική τους προσφορά, στην κα Εύα Κριτζά και στον κ. Γιάννη Λουφαρδάκη. Έπαινοι αποδόθηκαν στις νοσηλεύτριες του ΠαΓΝΗ, κκ. Ελένη Καμπουράκη, Άντζελα Κουντούρη, Στέλλα Πόλια και Μαρία Τεριζάκη, στους ψυχολόγους εθελοντές του Σ.Ρ.Κ. κκ. Ματούλα Βασιλάκη, Αφροδίτη Πατεράκη και Γεωργία Δημητράκη, και στη φυσιοθεραπεύτρια εθελόντρια κα Κατερίνα Σπυριδάκη. Για την εθελοντική τους προσφορά προς τον Σ.Ρ.Κ. επίσης έλαβαν έπαινο τα  μέλη του Συλλόγου κκ. Σοφία Αρχοντίδη, Μαρία Κουλουμπράκη, Δημοσθένης Μαράκης, Ελένη Μπαλή, Νίκη Πλουμίδου, Άννα Τσαφαντάκη και Αναστασία Ασκοξυλάκη. Τέλος, έπαινο έλαβαν τα μέλη του Συλλόγου που συμμετείχαν στη δημιουργία ειδικού λευκώματος με τίτλο «Υπάρχουν κάποια άτομα…» και είναι οι κκ.: Ευαγγελία Ανδρουλάκη, Ελένη Γιαλιτάκη, Irina Διαλεκτάκη-Veligorkaja, Νίκος Καψάλης, , Στέλλα Μιχάλα, Σοφία Ραπτάκη, Ελπίδα Τσουρλιδάκη-Τσιγκουνάκη, , Αμαλία Τσακάκη και Μαριάννα Χουστουλάκη.

Το φλουρί έτυχε η κα Ανδρονίκη Μπαροτσάκη, μέλος του Συλλόγου από το Ρέθυμνο, και το δώρο ήταν ένα κόσμημα, προσφορά του καταστήματος «Κόσμημα Αναστασάκης» στο Ηράκλειο, καθώς και μια εικόνα της Αγίας Αικατερίνης, προσφορά του μέλους του ΣΡΚ, κας Μαρίας Καλλέργη. Κατόπιν διασκεδάσαμε με ζωντανή κρητική μουσική και ο χορευτικός σύλλογος «Πελασγοί» χόρεψαν κρητικούς παραδοσιακούς χορούς αφιλοκερδώς. Ευχαριστούμε όλους για την προσφορά τους κι ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη!!