Εργαστήριο «Ελάτε να συναποφασίσουμε» με συμμετέχοντες γιατρούς και ασθενείς

Το Σάββατο 8 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Achaia Beach στην Πάτρα το 5ο εργαστήριο με τίτλο «Ελάτε να συναποφασίσουμε…» Το εργαστήριο οργανώθηκε από τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Κρήτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ρευματοπαθών Πάτρας και συμμετείχαν 35 μέλη του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας, ιατροί ρευματολόγοι καθώς και ιατροί άλλων ειδικοτήτων.

Οι εργασίες του εργαστηρίου άρχισαν με την εισαγωγή στο θέμα που πραγματοποιήθηκε από την κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης, καθώς και τον κ. Ανδρέα Μπούνα, ιατρό ρευματολόγο. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε τρείς μικτές ομάδες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν τη χρησιμότητα της συναπόφασης, τη δυνατότητα εφαρμογής της στις δύσκολες σημερινές συνθήκες καθώς και την εφαρμογή της σήμερα στην κλινική πράξη. Ακολούθως έγινε συζήτηση και διερευνήθηκαν τα εμπόδια που αποτρέπουν την πραγματοποίηση της διαδικασίας της από κοινού λήψης απόφασης για τη θεραπεία ανάμεσα στον ασθενή και τον θεράποντα ιατρό, προτάθηκαν λύσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια αυτά καθώς και απόψεις για τα επόμενα βήματα, προκειμένου η συναπόφαση να εφαρμοστεί στην πράξη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης ευχαριστεί θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας, κ.Φωτεινή Ασημακοπούλου, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου για την ζεστή φιλοξενία τους καθώς και την καταλυτική τους συμμετοχή στην οργάνωση του εργαστηρίου, τα μέλη του Συλλόγου καθώς και τους ιατρούς που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο εργαστήριο. Τέλος της εταιρεία Bristol Myers Squibb για τη σταθερή οικονομική τους στήριξη στην προσπάθεια αυτή.

 

Η αφίσα του εργαστηρίου

 

Το πρόγραμμα του εργαστηρίου