«Θεραπευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων

στους ενήλικες και τα παιδιά»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διημερίδα που οργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων των παιδιών με ρευματικά νοσήματα «ΡευΜΑζην» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Τμήμα Νοσηλευτικής των ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα στις 28 & 29 Απριλίου 2017 με θέμα την «Θεραπευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση των ρευματικών νοσημάτων στους ενήλικες και τα παιδιά».

Το πολυπληθές κοινό στον εξαιρετικό χώρο διαλέξεων του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των ομιλητών στις δυο βασικές θεματικές ενότητες που αφορούσαν την συνεργασία των επαγγελματιών υγείας με τον ασθενή για το βέλτιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα καθώς και την ανάδειξη της σοβαρότητας των ρευματικών νοσημάτων τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά και την αναγκαιότητα για έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Περιφερειάρχης Δ. Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Δημήτριος Δριβίλας και ο Πρωτοπρεσβύτερος κ. Νικόλαος Σκιαδαρέσης ενώ η βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων κα Αναστασία Τογιοπούλου και ο Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αντώνης Χαροκόπος, ήταν συντονιστές τις δυο ημέρες της εκδήλωσης.

Η Διοικούσα Επιτροπή της ΡευΜΑζην ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την στήριξη τους καθώς και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ρευματοπαθών Πάτρας για την σημαντική του συμβολή στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης ήταν εκεί εκπροσωπούμενος από την κα Κατερίνα Κουτσογιάννη, Πρόεδρο Σ.Ρ.Κ. και Αντιπρόεδρο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΡευΜΑζην.