Με τη συμμετοχή 14.000 και πλέον συνέδρων από την Ευρώπη αλλά και όλο τον κόσμο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του μεγαλύτερου Συνεδρίου Ρευματολογίας στην Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη στις 14-17 Ιουνίου 2017. Φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από την ίδρυση του Πανευρωπαϊκού Οργανισμού για την αντιμετώπιση των Ρευματικών Νοσημάτων (EULAR) και έτσι το Συνέδριο αυτό είχε ιδιαίτερη βαρύτητα.

Με την έναρξη του Συνεδρίου έγινε επίσημα και η έναρξη της καμπάνιας με τίτλο «Don’t delay connect today», που αναφέρεται στην έγκαιρη διάγνωση των ρευματικών νοσημάτων και στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης συμμετείχε για ενδέκατη συνεχή χρονιά στο σημαντικό αυτό Συνέδριο με την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη και την κ. Εύα Κριτζά, μέλος του Συλλόγου. Μαζί με τον κ. Λεωνίδα Φωτιάδη, Πρόεδρο του ΑΚΕΣΩ, εκπροσώπησαν την Ομοσπονδία «Ρευμαζην» για πρώτη φορά στο συνέδριο της EULAR. Το Σάββατο 17/6/2017 σε συνεδρία των επαγγελματιών υγείας η πρόεδρος του Σ.Ρ.Κ. πραγματοποίησε ομιλία με θέμα τη συμμόρφωση στη θεραπεία των ασθενών με φλεγμονώδεις αρθρίτιδες. Το σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα του Συνεδρίου.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου έγινε και η συνάντηση των μελών της AGORA καθώς και των οργανώσεων ασθενών που συμμετείχαν στην παγκόσμια μελέτη σχετικά με την περίθαλψη των ασθενών με ρευματοειδή αρθρίτιδα (τα αποτελέσματα της μελέτης θα ανακοινωθούν σύντομα).

Δείτε εδώ και το αφιέρωμα του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 στο συνέδριο: http://www.antenna.gr/minisites/ant1-news/watch/ant1-news-s1-e9382-foni-apognosis-apo-refmatopatheis-gia-kathisterisi-stin-isagogi-neon-therapion