Στο πεδίο της ενημέρωσης για τα ρευματικά νοσήματα, καθώς και της εκπαίδευσης των ασθενών στη διαχείριση των νοσημάτων μας, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Λύκου, ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης πραγματοποίησε δύο ενημερωτικές ημερίδες με τίτλο «Αλήθειες και ψέματα για τον Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο», σε συνδυασμό με εργαστήρια ασθενών για τον ΣΕΛ με τίτλο «Τα προβλήματα και οι ανάγκες μου όταν ο Λύκος είναι εδώ». Η εκδηλώσεις αυτές είχαν διπλό χαρακτήρα, καθώς ξεκίνησαν με ενημέρωση από ρευματολόγο γύρω από το νόσημα, και συνεχίστηκαν με το εργαστήριο ασθενών, όπου συμμετείχαν  αποκλειστικά ασθενείς με ΣΕΛ (κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία του Σ.Ρ.Κ.). Πιο συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιήθηκαν:

Α) Την Τετάρτη 9/5/2018 και ώρα 18:00 στο Ρέθυμνο (ξενοδοχείο Olympic Palladium), με ομιλήτρια τη ρευματολόγο κα Άννα Ζαχαριουδάκη-Ραπτάκη. Το εργαστήριο συντόνισαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Β) Την Τρίτη 15/5/2018 και ώρα 18:00 στο Ηράκλειο (ξενοδοχείο ASTORIA-CAPSIS), με ομιλητές τον ρευματολόγο της ρευματολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, κο Γεώργιο Μπερτσιά, και την γενική ιατρό, ειδική συνεργάτιδα της ρευματολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, κα Ειρήνη Γεργιανάκη, που παρουσίασε μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης για τον Σ.Ε.Λ. Το εργαστήριο συντόνισαν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Οι αφίσες των εκδηλώσεων

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ρεθύμνου 9-5-2018

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ηρακλείου 15-5-2018

 

Από την εκδήλωση του Ρεθύμνου, στο βήμα η ρευματολόγος, κα Άννα Ζαχαριουδάκη-Ραπτάκη

 

Από την εκδήλωση του Ηρακλείου, τους ομιλητές, κκ. Γεργιανάκη και Μπερτσιά, παρουσιάζει η Πρόεδρος Σ.Ρ.Κ., κα Κατερίνα Κουτσογιάννη

 

 

Ο ρευματολόγος της ρευματολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, κος Γεώργιος Μπερτσιάς, και η γενική ιατρός, ειδική συνεργάτις της ρευματολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ, κα Ειρήνη Γεργιανάκη

 

 

 

 

Download (PDF, 368KB)

 

Download (PDF, 334KB)